شهر دوستدار کودک
فاطمه متفی: آموزش موسیقی بر هوش هیجانی کودکان اثرگذار است

یک نوازندهی سازهای کوبهای و مربی موسیقی کودک دربارهی تاثیر موسیقی در فضای کلی یک شهر دوستدار کودک گفت: از مهمترین تاثیراتی که موسیقی در ذهن کودکان میگذارد و خانوادهها به دنبال آن هستند، این است که موسیقی بر EQ یا همان هوش هیجانی کودکان اثر میگذارد. یادگیری این هنر در داشتن احساس مسئولیت، اعتماد به نفس، حل مساله، یادگیری کار گروهی، کنترل استرس و دوست داشتن یکدیگر موثر خواهد بود. این همان نتیجهای است که از یک آموزش انتظار داریم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کودکشهر، فاطمه متقی با تاکید بر لزوم استفاده از موسیقی در شهر دوستدار کودک، در مورد کاربرد و اثرات کوتاهمدت و بلندمدت یادگیری موسیقی توضیح داد: کودکانی که در زندگی و جامعه دچار کمرویی یا لکنت زبان هستند، به کمک موسیقی میتوانند ضعف خود را برطرف کنند. حتی در کودکان اتیسمی نیز موسیقی به شکل مخصوص این گروه آموزش داده میشود.
او ادامه داد: معمولا در مدرسه کسی که نمرهی خوبی میگیرد جایگاه شخصیتیاش بالاتر میرود و کودک با نمرهی بد از طرف دیگران طرد میشود. در موسیقی ما معتقد هستیم که همهی کودکان در وجودشان هوش موسیقیایی را دارند، برخی آن را پرورش میدهند و برخی نه. در مهد کودکهای یک شهر باید بررسی کرد که کدام یک از کودکان هوش موسیقیایی بالاتری دارد. در وهلهی بعدی باید به رشد کسانی که هوش موسیقیایی کمتری دارند کمک کرد. در واقع همهی کودکان با یکدیگر برابر هستند و این موقعیتهایشان است که متفاوت ایجاد میکند.
مربی موسیقی کودک در مورد ویژگیهای شهر دوستدار کودک بیان کرد: شهر دوستدار کودک شهری است که نیازهایی فراتر از رشد جسمی کودک را مد نظر قرار دهد. در این شهر تنها چنین تصور نمیشود که کودکان غذای خوب بخورند و لباس مناسب به تن کنند، بلکه به رشد شخصیت، احساس امنیت و وجود عدالت در زندگی آنها اهمیت داده میشود. همچنین مهم است که به نظرات کودکان توجه شود و نظراتشان پرورش داده شود.
این نوازندهی دف و تنبک با اشاره به رشد کلاسهای موسیقی برای کودکان عنوان کرد: کلاسهای موسیقی در سالهای اخیر در مهدکودکها و پیشدبستانیها جزو امتیازها به حساب میآید. اما نگاه دقیقی که در این زمینه باید باشد وجود ندارد و این برنامهها به یک کلاس اضافی همراه با هزینهی اضافی تبدیل شده است.
این مربی هنری بوشهری در مورد وضعیت آموزش موسیقی در بوشهر بیان کرد: در بوشهر مربیان موسیقی کودک سعی میکند به روز باشند و تعدادشان نیز نسبتا با جمعیت این منطقه همخوانی دارد. پدران و مادران کم کم از سن پایین موسیقی را وارد فرهنگ خانواده میکنند. وقتی یک کودک آهنگی را برای پدربزرگ و مادربزرگشان میخوانند، فرهنگ موسیقی در کل خانواده پخش میشود و حس خوبی به اعضای خانواده منتقل میشود. همانطور که در سالهای قبل کلاس زبان مورد اهمیت قرار گرفته بود، اکنون نیز برای خانوادهها مهم شده است.
فاطمه متقی در پایان به تاثیرات کلی پروژههایی چون شهر دوستدار کودک در نسل جدید اشاره کرد و گفت: یک شهر را کودکان آن میسازند، کودکان هستند که به بزرگسالان تشکیل میشوند و هرچه که اجتماعیتر رشد کنند و هرچه شخصیت پختهتری پیدا کنند، تاثیر بهتری در اعضای خانواده و افراد جامعه هم خواهند داشت.
* به تازگی تهران به همراه ۱۱ شهر دیگر ازجمله شیراز، رشت، تبریز، و…. به عنوان نامزد شهر دوستدار کودک معرفی شدهاند. تا پایان سال، تکلیف شهرهای دوستدار کودک ایران مشخص میشود. اما در همین ایام سعی داریم از دل گفتوگو با کارشناسان حوزههای مختلف، نگاهی داشته باشیم به تعریفها، اثرات و ویژگیهای شهر دوستدار کودک.
#شهردوستدارکودک
#شهردوستدارکودک
گفتوگو از نیلوفر شهسواریان، کودکشهر
دیدگاه شما