شهر دوستدار کودک
لیلا حسین‌زاده: والدین به دنبال آرزوهای شغلی خود در کودکان نباشند

3 سال پیش

لیلا حسین‌زاده، کارآفرین و طراح اسباب‌بازی ایرانی «خیاط کوچولو» درمورد ویژگی‌های یک شهر دوستدار کودک گفت: شهر دوستدار کودک شهری است که پدران و مادران به دنبال آرزوهای شغلی خود که در کودکی نتوانسته‌اند به آن برسند در کودکان‌شان نگردند، مثلا پدر و مادری دوست داشته پزشک شود و حالا این توقع را از کودکان‌شان دارند و آن‌ها را به چنین سمتی سوق می‌دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کودک‌شهر، لیلا حسین‌زاده دراین مورد توضیح داد: با توجه به این‌که کودکان از همان ابتدای کودکی برای درس خواندن فشار زیادی را متحمل می‌شوند و حتی از همان سال‌های ابتدایی مدارس برای کنکور آماده می‌شوند، این یک ضعف در سیستم آموزشی به حساب می‌آید. باید دید کودک چه علاقه و استعدادی دارد و در همان مسیر حرکت کند. در این راه انواع محصولات فرهنگی کمک‌کننده خواهد بود.
او با انتقاد از نحوه‌ی مهارت‌آموزی در مدارس برای دانش‌آموزان عنوان کرد: مدارس دولتی به هیچ‌وجه امکاناتی برای آموزش و تقویت مهارت‌های کودکان ارائه نمی‌دهند. متاسفانه همچنان همان روشی که در زمان کودکی ما برای آموزش وجود داشت، ادامه پیدا کرده و چه بسا ضعیف‌تر نیز شده است. باید گفت با یک محیط امن و راحت و جذاب برای کودکان فاصله‌ی زیادی داریم.
طراح و تولیدکننده‌ی پکیج‌های خیاط کوچولو در مورد اهداف تولید این محصول برای کودکان توضیح داد: چون کودکان امروز مانند گذشته چندان از مهارت خیاطی سر در نمی‌آورند و به نظر می‌رسید که علاقه نداشتند، پکیج‌های خیاطی برای کودکان را طراحی و وارد بازار کردیم. با این پکیج‌ها کودکان با هنرهای سنتی که پدر و مادرشان در گذشته انجام می‌دادند و برای آن دوره جذاب بوده، آشنا می‌شوند و در عین حال از آن لذت می‌برند. درمورد استفاده‌ی کودک از این محصول سعی کردیم طولانی و خسته‌کننده نباشد و با روش جذاب آن‌ها بتوانند لباس‌های عروسکی بسازند.
حسین‌زاده افزود: در بزرگ‌سالی جرقه‌هایی اتفاق می‎افتد که ریشه‌ی آن به یک اتفاق شیرین کوچک مانند یادگیری یک مهارت در کودکی برمی‌گردد. هدف ما این است که علاوه بر پر کردن اوقات فراغت کودکان، با یادگیری ابتدایی خیاطی اتفاق کوچکی در کودک شکل بگیرد تا در آینده بتواند راه خود را ادامه بدهد. بر خلاف این‌که در ایران رایج شده که می‌گویند فرد برای انتخاب شغل به سوی خیاطی نرود، صنعت لباس یکی از بزرگ‌ترین صنایع در برخی از کشورها محسوب می‌شود و افراد زیادی به سوی طراحی لباس و پارچه و یا خیاطی می‌روند و در آن موفق می‌شوند.
این فعال با تاکید بر مهارت‌آموزی به عنوان یکی از نیازهای کودکان در شهر دوستدار کودک، تصریح کرد که باید به این نیاز در طراحی اسباب‌بازی و سرگرمی‌های شهری نیز توجه شود.

* به تازگی تهران به همراه ۱۱ شهر دیگر ازجمله شیراز، رشت، تبریز، و…. به عنوان نامزد شهر دوستدار کودک معرفی شده‌اند. تا پایان سال، تکلیف شهرهای دوستدار کودک ایران مشخص می‌شود. اما در همین ایام سعی داریم از دل گفت‌وگو با کارشناسان حوزه‌های مختلف، نگاهی داشته باشیم به تعریف‌ها، اثرات و ویژگی‌های شهر دوستدار کودک.

#شهر_دوستدار_کودک
#شهردوستدارکودک

گفت‌وگو از نیلوفر شهسواریان، کودک‌شهر

0

دیدگاه شما

بدون دیدگاه