شهر دوستدار کودک
محمد علی صانع: تربیت بدنی باید جزو سبد خانوار قرار بگیرد

نائب رئیس کمیتهی ملی توسعهی ورزش و فعالیت بدنی کودکان ایران، در مورد ویژگیهایی که یک شهر باید داشته باشد تا دوستدار کودک محسوب شود گفت: تربیت بدنی باید در جامعهی بشری نهادینه شود و جزو سبد خانوار قرار بگیرد. صدا و سیما و رسانههای مکتوب موظف هستند تا به خانوادهها نشان بدهند اوقات فراغت نباید به تماشای تلویزیون و پیک نیک محدود شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کودکشهر، محمدعلی صانع دربارهی اهمیت توجه به ورزش کودکان در آینده توضیح داد: با توجه به اینکه ریشهی بسیاری از بیماریهای غیرواگیردار در جامعه مانند ناراحتی قلبی و عروقی و دیابت، فقر حرکتی است، با تحرک داشتن مستمر از چنین بیماریهایی پیشگیری به عمل میآید.
او در مورد اهداف و اثرات شهر دوستدار کودک بیان کرد: طرح شهر دوستدار کودک از طریق یونیسف به خاطر رفع نیازهای جامعهی بشری خصوصا کودکان و همینطور اهمیت به دغدغههای آنان به کشورهای جهان پیشنهاد شد. توجه به ارتقای سلامت روانی و جسمی و معنوی کودکان از اهداف این طرح است. در دنیای امروز انسان در چالشها و به دنبال آن استرسهای زیادی است و این طرح کمک میکند تا از ابعاد گوناگون خصوصا توجه به فعالیت بدنی شرایط مناسبی فراهم شود.
این فعال حوزهی کودکان در بخش ورزشی با اشاره به وضعیت مدارس در توجه به ورزش دانشآموزان عنوان کرد: تاکید داریم که در مدارس ابتدایی دورهی اول دانشآموزان حتما روزانه دستکم ۶۰ دقیقه با حداقل شدت متوسط فعالیت بدنی داشته باشند، همانطور که سازمان بهداشت جهانی بر این موضوع تاکید داشته است.
صانع با توجه به کم و کاستیهای آموزش و پرورش در زمینهی فعالیت جسمی کودکان و نوجوانان گفت: در آموزش و پرورش موانعی برای بهبود تدریس درس ورزش برای دانشآموزان وجود دارد. در مقطع دبستان معمولا بچهها با یک معلم سر و کار دارند و معلمی که کمتر از ۲۰ سال سابقهی کاری دارد باید همهی دروس را تدریس کند که شامل درس ورزش نیز میشود. در مورد معلمانی که بالای ۲۰ سال سابقهی کاری دارند وظیفهی تدریس ورزش به یک معلم تربیت بدنی سپرده میشود. علاوه بر این زنگ ورزش کل دانشآموزان در طول هفته نیز حدود یک ساعت و نیم است.
او در پایان خاطر نشان کرد: کمیتهی ملی توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان ایران زیر نظر کمیتهی ورزشهای همگانی فعالیت میکند. در این کمیته رشد همهجانبهی کودکان را مد نظر قرار دادهایم. امنیت، نشاط و سلامتی کودکان را از طریق برنامههایی مانند جشنوارهها دنبال میکنیم اما با شیوع ویروس کرونا تمام برنامههای حضوری کنسل شد. البته در نوروز امسال پویش «در خانه بمانیم» برگزار شد. پویش مجازی پنجاه روزه تحت عنوان «آماده باش» نیز برای مقابله با ویروس کرونا و توجه به ورزش به تازگی به اجرا درآمد تا ورزش در خانوادهها با وجود محدودیتها ادامه پیدا کند.
* به تازگی تهران به همراه ۱۱ شهر دیگر ازجمله شیراز، رشت، تبریز، و…. به عنوان نامزد شهر دوستدار کودک معرفی شدهاند. تا پایان سال، تکلیف شهرهای دوستدار کودک ایران مشخص میشود. اما در همین ایام سعی داریم از دل گفتوگو با کارشناسان حوزههای مختلف، نگاهی داشته باشیم به تعریفها، اثرات و ویژگیهای شهر دوستدار کودک.
#شهر_دوستدار_کودک
#شهردوستدارکودک
گفتوگو از نیلوفر شهسواریان، کودکشهر
دیدگاه شما