شهر دوستدار کودک
محمود اعتمادی: چرا یک کودک کار باید به فکر اجاره خانه باشد؟

عکاس حوزهی کودک و نوجوان و عضو تحریریهی نشریهی دوچرخه، در مورد اهمیت توجه به کودکان کار در یک شهر دوستدار کودک گفت: کودکان کار در کل ایران بیشترین آسیب را میبینند و شهرداری نیز در مورد این گروه راحتتر از سایر سازمانها میتواند از انواع آسیبها جلوگیری کند. به تازگی در متروی تهران با کودک پنج سالهی متکدی روبهرو شدم که میگفت اجارهی خانهاش دوماه عقب افتاده است. این دختربچه چگونه میخواهد چه حالا و چه در آینده در شهر زندگی کند؟ در حال حاضر شهرداری باید اول از خودش شروع کند و به مسائل کودکان کار در سطح شهر رسیدگی کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کودکشهر، محمود اعتمادی با اشاره به مسئولیت شهرداری برای حل مسالهی کودکان کار، برای رفع کردن مشکلات در این بخش توضیح داد: ابتدا باید بسترسازی شود. پس از آن با عوامل ایجاد کنندهی کار کودکان جریمههای سنگین در نظر بگیرند و به طور کلی کودکان کار را تحت پوشش قرار دهند. پس از آن به سراغ کودکانی بروند که در محل زندگیشان امنیت ندارند، در قشر مرفه جامعه هم گاهی میبینیم که حق کودکان ضایع میشود، با آنها بدرفتاری میشود و یا خواستههایشان زیرپا گذاشته میشود. فقط مسالهی مالی کودک مطرح نیست.
این عکاس خبری حوزهی کودک و نوجوان با اشاره به وضعیت نشریات در این حوزه عنوان کرد: بیشترین احساسی که کودکان نیاز دارند شادی است. نه تنها در مطبوعات بلکه در کل رسانههای خبری خبرهای خوشحالکننده و روحیهدهنده برای مخاطبان کودک و نوجوان و چه جوانان و میانسالان وجود ندارد. مطبوعات ما مدام خبرهای مایوسکننده را منتشر میکند و به همین خاطر کسی چندان به سراغ نشریات کودک و نوجوان نمیرود.
اعتمادی در مورد تجربهی عکاسی برای کودکان و نوجوانان در شهر تهران توضیح داد: متاسفانه عوامل شهرداری از عکاسی و فیلمبرداری در اماکنی که مربوط به خودش است جلوگیری به عمل میآورد و از عکاسان مجوز میخواهد. من بارها با وجود داشتن مجوز جرات نمیکنم که در اماکن عمومی عکاسی کنم، وقتی با یک عکاس یک بار برخورد شود، در مرتبهی دوم خواهد گفت که فعالیت هنری در چنین شرایطی ارزش ندارد چه بسا اگر زیباترین عکس هم خلق شود. حتی در زمانی که عکاسی برای سازمان شهرداری منفعت دارد، باز هم عکاسان با ممانعت روبهرو میشوند.
او با توجه به اینکه در آموزش و پرورش و یا در خانوادهها به پرورش استعداد عکاسی در کودکان و نوجوانان توجهی نمیشود گفت: از زمانی که موبایلهای هوشمند به همراه دوربین عرضه شدهاند، دیگر دوربینهای عکاسی جای خود را به گوشی موبایل داده است در حالی که این روش برای یادگیری عکاسی اشتباه است. اگر کسی بخواهد عکاسی حرفهای کند، عکس با موبایل قابل قبول نیست چون کیفیت عکسها و قدرت مانور عکاسی پایین میآید. به همین خاطر کمتر کسی به سوی عکاسی میآید. وقتی فرد میبیند توانایی موبایل بیشتر از این نیست، از آن توقع دیگری ندارد.
عکاس هفتهنامهی دوچرخه افزود: در ضمن مسالهی دیگر قیمت بسیار بالای تجهیزات عکاسی است که یک نوجوان قادر به تهیهی یک دوربین نیست. همچنین مسالهی دیگر امنیت است، اگر کسی یک دوربین عکاسی بر دوشش بیاندازد، خطر سرقت دوربینش بسیار بالا خواهد بود.
اعتمادی خاطر نشان کرد: امنیت روحی و جانی در یک شهر دوستدار کودک بسیار حائز اهمیت است، چون یک کودک احتیاج زیادی به روحیهی بالا دارد تا پرورش او به خوبی صورت بگیرد. متاسفانه سازمان آموزش و پروش فقط بخش آموزش را به همراه دارد و پرورشی در کار نیست.
* به تازگی تهران به همراه ۱۱ شهر دیگر ازجمله شیراز، رشت، تبریز، و…. به عنوان نامزد شهر دوستدار کودک معرفی شدهاند. تا پایان سال، تکلیف شهرهای دوستدار کودک ایران مشخص میشود. اما در همین ایام سعی داریم از دل گفتوگو با کارشناسان حوزههای مختلف، نگاهی داشته باشیم به تعریفها، اثرات و ویژگیهای شهر دوستدار کودک.
#شهر_دوستدار_کودک
#شهردوستدارکودک
گفتوگو از نیلوفر شهسواریان، کودکشهر
دیدگاه شما