شهر دوستدار کودک
مرجان قیدر: کودکان ورزشکار قدرت تحلیل بیشتری دارند

3 سال پیش

نایب رییس کمیته‌ی بازی و ورزش کودکان استان تهران، در مورد پروژه‌ی جهانی شهر و محله‌ی دوستدار کودک و درجه‌ی اهمیت آن تاکید کرد که کودکان در شهر دوستدار کودک احساس امنیت دارند و شهر را جزو اولویت‌های زندگی‌شان قرار می‌دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کودک‌شهر، مرجان قیدر با اشاره به ویژگی‌هایی که یک شهرها از نظر توجه به گروه کودک باید داشته باشند بیان کرد: در حال حاضر محیط شهر برای بزرگسالان هم فراهم نیست چه برسد به کودکان و نوجوانان. به نظرم اگر در بخش ورزشی برای کودکان علاوه بر طرح‌های جدید بودجه‌ی قابل ملاحظه‌ای در نظر گرفته شود، اتفاق خوبی خواهد افتاد. مثلا در حال حاضر در برخی از پارک‌ها برای بزرگسالان وسایل ورزشی وجود دارد و به همان شکل اما در اندازه‌ی کودکان نیز وسایل ورزشی را در نظر بگیرند.
سرپرست تیم ورزشی چابک با اشاره به بخش‌های مهم یک شهر دوستدار کودک عنوان کرد: توجه به نمای شهر و زیباسازی به تنهایی فایده ندارد و به طرح‌های علمی و تخصصی نیاز است. به عنوان مثال شهرداری برای آن‌که شهر را زنده کند، از کیوسک‌های نقاشی برای کودکان استفاده کند و یا دیوارها و ساختمان‌های شهر را مناسب این گروه سنی رنگ‌آمیزی کنند.
قیدر افزود: سازمان‌های مربوطه با ایجاد فرصت‌های برابر در شهر، فرصتی برای فعالیت‌های ورزشی همچون دوچرخه‌سواری کودکان در نظر بگیرند. در ابتدا برای کودکان فضای ایمنی برای ورزش باید وجود داشته باشد تا جامعه نیز پویاتر شود.
نویسنده‌ی کتاب «بازی و ورزش کودکان» در مورد نهادهایی که متولی شهر دوستدار کودک هستند گفت: شهرداری اولین سازمان متولی شهر دوستدار کودک است که فضا را برای کودکان و نوجوانان مناسب‌سازی می‌کند. پس از آن رسانه‌ها موظف هستند تا در فضاهای مختلف مانند فضای مجازی طرح شهر دوستدار کودک را به اطلاع مردم برسانند تا بیشتر در مورد شهر دوستدار کودک آگاهی به دست بیاورند.
مرجان قیدر درمورد اهمیت و فواید ورزش در دوران کودکی توضیح داد: بدیهی است که ورزش ضامن سلامتی است. از نظر علمی به اثبات رسیده که کودکانی که ورزش می‌کنند باهوش‌تر از سایر کودکان هستند و قدرت تجزیه و تحلیل بیشتری دارند.
نویسنده‌ی کتاب «آموزش مهارت‌های زندگی بر اساس یاد گرفتن و انجام دادن» با اشاره به یکی از طرح‌های شهرداری در مورد شهر دوستدار کودک عنوان کرد: در سال گذشته شهرداری تهران طرحی را اجرا کرد به نام مسابقه‌ی نقاشی “شهری که من دوست دارم” و من آموزش‌دهنده‌ این طرح بودم. کودکان از شهر دوست‌داشتنی و زیبایی که در ذهنشان داشتند نقاشی می‌کشیدند. نقاشی کودکان آن‌قدر زیبا بود که در بیلبوردهای شهر به نمایش درآوردند. از این رو می‌توان از نگاه کودکان در نقاشی‌هایشان در شهر دوستدار کودک نیز الهام گرفت.

* به تازگی تهران به همراه ۱۱ شهر دیگر ازجمله شیراز، رشت، تبریز، و…. به عنوان نامزد شهر دوستدار کودک معرفی شده‌اند. تا پایان سال، تکلیف شهرهای دوستدار کودک ایران مشخص می‌شود. اما در همین ایام سعی داریم از دل گفت‌وگو با کارشناسان حوزه‌های مختلف، نگاهی داشته باشیم به تعریف‌ها، اثرات و ویژگی‌های شهر دوستدار کودک.

#شهردوستدارکودک
#شهردوستدارکودک

گفت‌وگو از نیلوفر شهسواریان، کودک‌شهر

0

دیدگاه شما

بدون دیدگاه