شهر دوستدار کودک
مهدی فرشیدی سپهر: شهرها در حوزهی کودک مشکل نرمافزاری و سختافزاری دارند

یک کارگردان تئاترهای کودکان، دربارهی ویژگیهای یک شهر دوستدار کودک گفت: یک شهر دوستدار کودک در بخش سختافزاری وسایل را برای کودکان طراحی میکند. در بخش نرمافزاری نیز از نظر روحی و روانی از کودکان مراقبت میکند و سطح آگاهی مردم در صنفهای مختلف را در مورد رفتار با کودک و نوجوان بالا میبرد.
به گزارش پایگاه اطاعرسانی کودک شهر، مهدی فرشیدی سپهر در توضیح این مهم گفت: در بخش سخت افزارهای شهری یک شهر دوستدار کودک به محل نشستن در اتوبوس و مترو و صندوق صدقات مخصوص کودکان و نوجوانان نیاز دارد. مشاهده میکنیم که نردهها، علامتها و پلاکها در شهرهای ما برای کودکان تنظیم نشده است.
کارگردان «بیچیز» اضافه کرد: بخش دیگر یک شهر نرم افزارها و موارد روحی و روانی است. به عنوان مثال در میادین بازی کودکان ترانههای عاشقانهی بزرگسالان را با ریتم و صدای زیاد پخش میکنیم با این مضمون که تو من را رها کردی! به همین خاطر به روح و روان و نیاز کودکان و نوجوانان توجه نشده است.
او در مورد اینکه توجه به کودکان در قالب یک شهر دوستدار کودک چه اثراتی دارد بیان کرد: مطرح کردن چنین سوالی برای من عجیب است، در واقع پاسخگویان باید با این سوال قهر کنند چون جواب این سوال روشن است، مانند این است که بپرسیم آب نوشیدن برای انسانی که در بیابان در حال مرگ است چه فوایدی دارد؟ اگر به کشورهای پیشرفته نگاه کنیم که چه فوایدی از توجه به کودکان به دست آوردهاند و در کشورهای جهان سوم با اصلاح روشها در برخورد با این گروه سنی چه رشدی داشتهاند، متوجه خواهیم شد. از این عصبانی هستم که سالها خبرنگاران چنین سوالی را مطرح کردهاند و من پاسخ دادهام اما اتفاقی نیفتاده.
فرشیدی سپهر در زمینهی اعلام خبر کاندیداتوری شهرهایی در ایران برای رسیدن به استاندارد شهر دوستدار کودک گفت: پیشفرضی را مطرح میکنم و پایش میایستم، دوازده شهری که کاندید شهر دوستدار کودک هستند همگی شکست خواهند خورد. من ۳۸ سال دارم و ۲۸ سال است که طرحهای فرهنگی شهرداری را به یاد دارم. معمولا مصوباتی به شکل صوری مطرح میشود، به صورت ضعیف به مراکز مربوطه منتقل میشود و به شکل ضعیف هم در شوراهای شهر و فرهنگسراها به اجرا درمیآید.
او افزود: متاسفانه ناظری وجود ندارد که به عمق این شهرها برود تا نظارت کند آیا کارشناسان فرهنگی این طرح را درست انجام میدهند یا نه؟ اگر درست انجام ندادند جریمه کنند و یا برای اجرای درست تشویق در نظر بگیرند. عدم نظارت و یا نظارت ضعیف بر اجرای طرحها از نظر من قطعا طرحی میسازد که ظاهرا اجرا میشود اما در عمل اتفاقی نمیافتد. من به شهرهای گوناگون سفر کردهام و عملکرد شهرها و ظاهرنماییها را دیدهام.
کارگردان نمایش «پدرآن» در مورد عملکرد نهادی مانند شهرداری در شهری مانند تهران توضیح داد: سازمان شهرداری سنهای زیادی در سطح شهر دارد، در برنامههایی که برای عموم اجرا میشود موسیقیهایی که همیشه میشنویم، شومنهایی که همیشه میبینیم و نصیحتهایی که همیشه وجود دارد سالانه تکرار میشود. هزاران اجرا در شهرهای مختلف بر روی استیجها میرود، اما آیا این اتفاق باعث رشد کودکان و نوجوانان ما میشود؟ علاوه بر این درصد بالایی از الگوهای کودکان و نوجوانان ما سینمایی و موسیقی کشورهای دیگر است، این یعنی استیج برگزار کردن مانند تخم مرغ بستن بر پایی است که استخوانش شکسته و باید درمان شود.
* به تازگی تهران به همراه ۱۱ شهر دیگر ازجمله شیراز، رشت، تبریز، و…. به عنوان نامزد شهر دوستدار کودک معرفی شدهاند. تا پایان سال، تکلیف شهرهای دوستدار کودک ایران مشخص میشود. اما در همین ایام سعی داریم از دل گفتوگو با کارشناسان حوزههای مختلف، نگاهی داشته باشیم به تعریفها، اثرات و ویژگیهای شهر دوستدار کودک.
#شهردوستدارکودک
#شهردوستدارکودک
گفتوگو از نیلوفر شهسواریان، کودکشهر
دیدگاه شما