شهر دوستدار کودک
میلاد نیکو، معلم روستا و هنرمند: هزینه کردن برای کودک یعنی صرفهجویی

یک معلم روستا و هنرمند حوزهی تجسمی در مورد توجه به کودکان در برنامهریزیهای کلان گفت: توجه به کودکان یعنی توجه به توسعه و پیشرفت جامعه؛ اگر ما به دنبال رشد فرهنگ باشیم باید از کودکان شروع کنیم چون افراد بالغ به سختی قابل تغییر هستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کودکشهر میلاد نیکو با اشاره به اهمیت سنین کودکی برای رشد فرهنگ بیان کرد: معمولا هزینههای کلان و کار سخت برای بزرگسالان کارساز نیست چون درختی که بزرگ شده و شکل گرفته را به سختی میتوان تغییر داد اما وقتی نهال داشته باشیم میتوانیم به آن جهت بدیم که در چه مسیری و چگونه رشد کند. پس وقتی از ساختن فرهنگ و جامعهی بهتر حرف میزنیم هزینهکردن برای کودک یعنی صرفهجویی. زیرا وقتی کودک ما بزرگ بشود با چند برابر هزینه هم نمیشود آن را اصلاح کرد.
میلاد نیکو، معلم مدرسهای در روستای سراب هرسم، شهر اسلامآباد غرب در کرمانشاه است. او در مورد رابطهی کودک و شهر و جامعه مرتبط با طرح شهر دوستدار کودک توضیح داد: میتوان گفت کودک یعنی جامعه، چرا که کودکان جامعهی فردا را میسازند و هر کودک این قابلیت را دارد که در مسیر زندگی بر روی میلیونها نفر تاثیر بگذارد.
این گرافیست از مطالبهگری خانوادهها و مردم برای داشتن یک شهر دوستدار کودک گفت: باید یاد بگیریم که دو قدم جلوتر از خودمان را ببینیم. متاسفانه بسیاری از مردم کاملا درگیر مسائل و مشکلات روز هستند به همین دلیل فکر کردن به آینده برایشان سخت است حتی اگر این آینده مربوط به فرزندان خودشان باشد. باید یاد بگیریم که برای هر تغییر مثبت باید از خودمان شروع کنیم. ما به عنوان پدرها و مادرها وظیفه داریم به کودک و آیندهی او آگاه باشیم چرا که تنها راه مطالبهگر بودن آگاهی داشتن است.
او ادامه داد: وقتی حقوق کودک را نشناسم و به حساسیتهای تربیت کودک آگاه نباشم چهطور میتوانم حقوق او را مطالبه کنم؟ پس والدین وظیفه دارند با مطالعه و توجه بیشتر به کودکان آگاهی خودشان را افزایش بدهند تا بتوانند به شکل صحیحی حقوق را مطالبه کنند.
نیکو به نقش دولتها و مسئولان اشاره کرد و گفت: از آنجایی که مردم بیش از حد درگیر مسائل مادی امروز هستند، در اینجا نقش دولتها مشخص میشود. طبیعتا والدینی که درگیر برآوردن نیازهای اولیهی فرزندشان هستند و هنوز در مرحلهی تهیهی مواد غذایی با مشکل دچار هستند، به همین خاطر چندان نمیتوانند به آینده و فرهنگ توجه کنند. کمترین کار و ضروریترین کاری که مسئولان میتوانند انجام بدهند اهمیت دادن به مدارس است. متاسفانه سیستم آموزش و پرورش کاملا در مسیر بیراهه قرار دارد و کودکان را برای زندگی آماده نمیکند. نتیجهی آن جوانان تحصیل کردهای است که هیچ مهارتی ندارند و در واقعیت به درد جامعهی امروز نمیخورند و در ادامه بدون شغل میمانند.
این معلم روستا اضافه کرد: ما در سطوح کلان نیاز به تغییر ساختاری داریم؛ هر مسئولی صرفا به دنبال رفع تکلیف و تبلیغ برای خودش است و وقتی که یک وزیر دغدغهی پرورش مطلوب را نداشته باشد دیگر از معلمان چه انتظاری میتوان داشت؟
نیکو در مورد شهر دوستدار کودک اظهار کرد: این طرح بسیار موثر میتواند باشد و به ارتقای فرهنگ مردم و همچنین اصلاح سیستمهای آموزشی و مدارس ما منجر بشود، خصوصا برای کشورهایی نظیر کشور ما که خلا بزرگی در بحث پرورش کودک به عنوان نسل فردا وجود دارد و مدارس و آموزش و پرورش ما ایرادات اساسی دارد، این طرح میتواند خلاها را پر کند و یا رویهها را اصلاح کند.
* به تازگی تهران به همراه ۱۱ شهر دیگر ازجمله شیراز، رشت، تبریز، و…. به عنوان نامزد شهر دوستدار کودک معرفی شدهاند. تا پایان سال، تکلیف شهرهای دوستدار کودک ایران مشخص میشود. اما در همین ایام سعی داریم از دل گفتوگو با کارشناسان حوزههای مختلف، نگاهی داشته باشیم به تعریفها، اثرات و ویژگیهای شهر دوستدار کودک.
#شهردوستدارکودک
#شهردوستدارکودک
گفتوگو از نیلوفر شهسواریان، کودکشهر
یک دیدگاه
-
3 سال پیش
بسیار عالی و قابل تامل، باشد که مسئولین گوش شنوا داشته باشند وبرای انجام این ایده های ناب تدبیری بیاندیشند
دیدگاه شما