کرونا و آموزش کودکان
فرمهر منجزی: شهرداری به دسترسی دانشآموزان در سراسر کشور به کتاب کمک کند

فرمهر منجزی با اشاره به وضعیت آموزش و اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در تابستان گفت که وضعیت سرعت اینترنت و دسترسی به آن به گونهای است که روی بخش آموزش مجازی در این شرایط نمیتوان حساب باز کرد چون بچهها با مدرسه هم مشکل داشتند چه برسد به آموزش اینترنتی.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کودکشهر، منجزی برای سرگرم کردن دانشآموزان در دوران کرونا پیشنهاد کرد که باید فیلمهایی بر اساس کتابها تهیه شود و به کودکان و نوجوان معرفی شود: در این طرح فرضی، نه تنها به کتاب علمی و درسی بلکه به کتابهای غیر درسی مانند شعر و داستان هم بپردازند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتشارات دارد و صدا و سیما هم شبکهای مانند شبکهی پویا را برای این گروه سنی در نظر گرفته که میتوانند بخشی از این فضاها را به معرفی کتاب اختصاص دهند.
این نویسندهی کودک و نوجوان با توجه به شرایط لازم برای این اقدامات گفت: هر قدمی که در زمینهی معرفی کتاب برداشته شود میتواند موثر باشد، به شرط آنکه با ذائقهی کودکان و نوجوانان همخوانی داشته باشد و در دسترس همه قرار گیرد. وضعیت شبکههای مجازی در پایتخت به این شکل کند است، حال تصور کنید خانوادهها در روستاهای دورافتاده با چه وضعیتی روبهرو هستند.
منجزی در ادامه به مثالهایی اشاره کرد و گفت: برنامههایی از سوی شهرداری برگزار میشود مانند مدرسهی تابستانی تهران، اما همه به آن دسترسی ندارند و سایر برنامهها نیز اختصاص به تهراننشینها دارد. در ضمن برنامههایی مثل باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان در کشور برگزار میشود و به تازگی چهارمین دورهی آن به پایان رسید، اگر شهرداری در این زمینه کمک کند و بخشی از کتابها را به دست کودکان و نوجوانان در شهرستانها و روستاهای مختلف برساند، اتفاق خوبی خواهد افتاد.
این مترجم کتابهای نوجوانان افزود: اعضای باشگاههای کتابخوانی بچههای فعال و مشتاق کتابخوانی هستند که با وجود شیوع ویروس کرونا در شبکههای مجازی به فعالیتشان ادامه میدهند. اتفاقا فعالیتشان بیشتر هم شده چراکه مدارس تعطیل شده و خانوادهها کمتر برای خواندن کتابهای غیر درسی محدودیت ایجاد میکنند.
منجزی با توجه به وضعیت اقتصادی مردم برای خرید کتاب بیان کرد: در مورد اینکه وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست راهی به نظر نمیرسد، مثلا اگر بگویند هر نویسنده کتابهایش را بخواند و صوتی کند و در دسترس مردم قرار بدهد، این یک لطمه به صنعت نشر خواهد بود. با شرایطی که مردم کمتر بیرون میروند و خرید کتاب کمتر شده، برخی از ناشران خصوصی و کتابفروشیها از چرخهی اقتصادی خارج و تعطیل میشوند. تنها راه این است که دولت در بخش فرهنگ کمک کند.
او در پایان اظهار امیدواری کرد که در این ایام، فعالیتهای متنوعی انجام شود: پیشنهاد میکنم شهرداری انیمیشنهایی نیز بسازد و از آن جایی که بچهها در خانه خسته و یا افسرده شدهاند، بخشی از سرگرمی کودکان و نوجوانان را برعهده بگیرد.
مدرسهی تابستانی تهران، طرحی است که طی آن، بیش از ده موضوع چون فیلمسازی با موبایل، نویسندگی، حقوق شهروندی، کتابخوانی، انیمیشنسازی، گویندگی و مجریگری و … توسط کسانی چون مهدی حجوانی، سروش صحت، رضا کیانیان، منصور ضابطیان، مجتبی جباری، بهرام عظیمی، و … بهصورت رایگان و در تمام پلتفرمهای اینترنتی داخلی و بینالمللی تدریس میشود.
* کودکشهر در یک سلسلهگفتوگو سعی دارد با ذکر مثالهایی از تجربههای تازه در امر آموزشهای غیرمستقیم هنر و فرهنگ به کودکان در دوران کرونا، تغییر فضا و اثرات آن را بررسی و راهکارهای جدید برای تقویت تاثیرات مثبت را مطرح کند.
#کرونا_و_کودکان
گفتوگو از نیلوفر شهسواریان، کودکشهر
دیدگاه شما