کرونا و آموزش کودکان
مریم کاظمی: برنامه‌های مقطعی در اوقات فراغت جای جذابیت اپلیکیشن‌ها را نمی‌گیرد

3 سال پیش

مریم کاظمی در مورد فعالیت‌های نهادها و سازمان‌ها در اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در دوره‌ی شیوع کرونا گفت نهادها و سازمان‌ها اگر بخواهند برنامه‌ای برای تابستان بچه‌ها در نظر بگیرند باید تا زمستان و پاییز و بهار هم تداوم داشته باشد. زیرا برنامه‌های مقطعی نمی‌تواند جای جذابیت و تاثیر اپلیکیشن‌های دائمی را بگیرد؛ برنامه‌های کوتاه‌مدت و بی‌هدف تاثیرگذار نخواهد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کودک‌شهر، این کارگردان تئاتر کودک با اشاره به سلیقه‌ی کودکان و نوجوانان بیان کرد: در شرایط عادی هم بچه ها بسیار تمایل داشتند فیلم‌های مختلف را در شبکه‌های مجازی ببینند. همین‌طور بازی‌های کامپیوتری و اپلیکیشن‌های جذاب آن‌قدر همه‌گیر شده که دست هر کودک طبقه‌ی متوسط رو به بالا یک تبلت وجود دارد. برای همین، فکر و برنامه و بودجه برای استمرار در این راه لازم است. البته نتیجه‌ی تصمیم شتابزده برای تصویب بودجه بی‌سرانجام خواهد بود.
این بازیگر و نویسنده‌ی تئاتر کودک و نوجوان افزود: بحران اقتصادی در حال حاضردر همه‌ی شغل‌ها شتابزدگی ایجاد کرده تا مردم را زودتر به درآمد برساند. ولی وظیفه‌ی یک ارگان تاثیرگذار این نیست که فقط برای کارمندان خود با ارائه‌ی برنامه‌های روز شمار، شغلی فوق العاده تعریف کند زیرا بودجه با هدف کمک به خسارت‌های کرونا تصویب شده است.
او با اشاره به عملکرد سازمان‌های برنامه‌ریز برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان گفت : این روزها بودجه‌ای در سازمان‌هایی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شهرداری برای فعالیت فرهنگی در شرایط شیوع کرونا اختصاص داده شده است. برای هزینه کردن بودجه معمولا متولیان در بخش‌های فرهنگی‌هنری ادارات طبق روال سراغ افراد مورد اعتماد خودشان می‌روند و معمولا کل دستمزدها را ارگان‌ها می‌پردازند. یکی از شرایط دریافت این نوع بودجه‌ها شعار «کمک به مردم» و یا «ما چشمداشتی برای خدمات خود نداریم» است. در این میان بخش نیمه خصوصی نیز با شعار «خودمان نیمی از هزینه‌ها را تامین می‌کنیم» از بودجه‌های فرهنگی دولتی بهره‌مند می‌شوند و با ارائه‌ی آمار تعداد مخاطبان، رضایت مدیران را جلب می‌کنند.
او تاکید کرد که بهتر است جذب مخاطبان بیشتر برای برنامه‌های مجازی را هدف قرار ندهیم بلکه تاثیر بیشتر را هدف بدانیم.
کاظمی برای نتیجه‌ی بهتر بودجه‌های سازمان‌ها در بخش اوقات فراغت پیشنهاد کرد: به نظر من بودجه‌ی فرهنگی‌هنری همه‌ی سازمان‌ها و ارگان‌ها باید دریک صندوق جمع شود و یکپارچه برای تامین تولیدات مناسب و سرگرم‌کننده‌ی کودکان و نوجوانان سرزمین‌مان هزینه شود. با برنامه‌ریزی منسجم و درست، نتیجه هم درست خواهد بود.
کارگردان و بازیگر تئاتر «کلوچه‌ی دارچینی» از نحوه‌ی تبلیغ برنامه‌های فرهنگی و هنری برای کودک و نوجوان انتقاد کرد و گفت: برنامه‌ی رایگان فرهنگی‌هنری موثر طراحی و تبلیغ حرفه‌ای می‌طلبد که از فراخوان‌های شبکه‌های مجازی در این روزها فاصله دارد.
او خاطرنشان کرد: برای برخی برنامه‌های فرهنگی و آموزشی والدین مجبور می‌شوند هزینه کنند. به نظرم بهترین روش کمک به مردم در این شرایط این است که ضمن حفظ کیفیت آثار، خدمات بخش اداری رایگان شود و خدمات بخش خصوصی منصفانه و بدون رفیق بازی توسط سازمان‌های اداری خریداری شود و رایگان در اختیار مردم قرار گیرد.
مریم کاظمی در مورد این‌که چه راه‌هایی برای خانواده‌ها جهت گذراندن اوقات فراغت مناسب است توضیح داد: خانواده‌ها خودشان بهتر از دیگران با توجه به علاقه‌مندی، دارایی و وقت و نیاز خود به این موارد فکر می‌کنند. ممکن است پیشنهادهای ما برای بسیاری از خانواده‌ها خواستنی باشد ولی مقدور نباشد. پس فقط می‌توانم توصیه کنم آن‌چه به نظرشان درست است و و حاضرند وقت و هزینه‌ی خود را صرف کنند به سمتش بروند در غیر این صورت با هم وقت بگذرانند، قصه بگویند و خاطره تعریف کنند. بچه‌های ما به عشق هم نیاز دارند.
این نویسنده‌ی کودک و نوجوان در پایان در مورد نمایش‌های آنلاین تئاتر گفت: پخش آنلاین تئاترها یک امکان جدید است. نمی‌توان به صورت خام با آن برخورد کرد و هم نمی‌توان آن را نادیده گرفت. قبل از اقدام باید با آزمون و خطا و آسیب‌شناسی رویدادها، ارزیابی کافی صورت گیرد. می توان منتظر ماند زمان خود همه‌چیز را حل کند ولی ممکن است واخوردگی نسبت به تئاترهای مجازی به وجود بیاید که به این زودی قابل جبران نباشد. تئاتر مجازی فقط این نیست که آن‌چه روی صحنه می‌گذرد را از طریق اینترنت به خانه‌ها بفرستیم، بلکه زیبایی شناسی تصاویر فنون خود را می‌طلبد که اجرای مجازی شاید نتواند آن را تامین کند.
لازم به ذکر است که در ایام شیوع کرونا، طرح‌هایی چون مدرسه‌ی تابستانی تهران از سوی شهرداری، نمایش فیلم و تئاتر از سوی کانون پرورش فکری و… درحال برگزاری است.

* کودک‌شهر در یک سلسله‌گفت‌وگو سعی دارد با ذکر مثال‌هایی از تجربه‌های تازه در امر آموزش‌های غیرمستقیم هنر و فرهنگ به کودکان در دوران کرونا، تغییر فضا و اثرات آن را بررسی و راهکارهای جدید برای تقویت تاثیرات مثبت را مطرح کند.

#کروناوکودکان

گفت‌وگو از نیلوفر شهسواریان، کودک‌شهر

0

دیدگاه شما

بدون دیدگاه