یک پیشنهاد: تشکیل ستاد کودک و نوجوان برای روزهای خانهنشینی کرونایی

حسین نوروزی؛ سردبیر مجموعهی کودکشهر و پایگاه خبری اسباببازیها
ظاهرا فعلا تا مدتی نامعلوم، با #کرونا زندگی خواهیم کرد؛ و «خانهنشینی»، انتخاب ناگزیری است که بخشی از جامعه به آن تن دادهاند، هرچند بدون حمایت مالی حاکمیت، و بدون هیچگونه برنامهریزی هدفمندی از سوی سیاستگزاران؛ باز هم این مردم اند که مراقب خود و دیگران هستند.
به قول خارجیها، انی وی!
اما در روزهای خانهنشینی، بیشترین آسیب روانی را کودکان و نوجوانان خواهند دید. کلافگی، افسردگی، و مشکلات خانهنشینی، روان کودکان و نوجوانان را بیش از بزرگترها تهدید میکند. در همین حال، بچهها در این وضعیت میتوانند با کلافگی و انعکاس رفتارهای متاثر از آن، زندگی دشوار این روزها را برای تمام اهل خانه سختتر کنند. بچههای پایین ۱۸سال، نزدیک به یکسوم جمعیت ما را تشکیل میدهند، و تاثیری که میتوانند بر اهالی خانواده بگذارند، «جمعیت کلافهی موثر/بالقوه» را تا هفتاد و هشتاد میلیون افزایش میدهند.
دولت که برنامهی ویژهای برای قرنطینه نداشته، (یادمان باشد که برای خانهنشینی، حمایت مالی نیاز داریم، برنامهریزی برای گذران اوقات و…) فعلا هرچه هست به خواست و تصمیم مردم صورت گرفته. با اینهمه، برنامهریزی و حمایت که هیچ، حداقل این توقع را میتوان داشت که برای این تسهیل گذران وقت در این روزها، مرجعی باشد که برنامههایی هماهنگ برای سرگرمکردن بچهها، و حتی دیگر اعضای خانواده فراهم کند.
هرچند تاکنون برخی از نهادها و سازمانهای دولتی در کنار گروههای خصوصی، برنامههایی در قالب مسابقه، تخفیف در استفاده از محصولات آنلاین و … ارائه کردهاند. اما این مقدار، جوابگو نیست، و گاهی هم با کارهای موازی، انرژی و امکانات را تلف میکنند.
وقت آن نرسیده که مرجعی هماهنگ، در قالب «ستاد کودک و نوجوان کرونا» ایجاد شود، تا ضمن هماهنگی میان ارگانها، ظرفیت سازمانها و گروههای خصوصی را به یاری بطلبد، و در اطلاعرسانی هماهنگ، ایفای نقش کند؟
وزارت ارشاد، شهرداری تهران، وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، و … هرکدام میتوانند با حمایت مادی و معنوی، با دعوت از انجمنهای کودک و نوجوان، تولیدکنندگان محصولات آنلاین و تولیدکنندگان محتوای سرگرمکنندهی فرهنگی و هنری در این حوزه، به شکلگیری این ستاد موقت کمک کنند.
دیدگاه شما