یادداشت عباس فرطوسی؛ بازیگر و کارگردان تئاتر

نکاتی که خانوادهها در انتخاب تئاتر باید بدانند
تماشای تئاتر میتواند کودک را در محیطی مفرح و موزیکال خارج از دنیای بزرگسالان، به دنیای خودش بکشاند تا کودک با همراه شدن در مسیر نمایش و نگاه کردن به تصاویر مناسب از تنشهای دنیای بزرگسالان دور شود. اما این هنر والا نیاز به مولفههایی دارد که باید خانوادهها از آن آگاه باشند تا بتوانند با دانش بیشتر تئاترهای مناسب با شرایط کودک خودشان را انتخاب کنند. در این میان نکته اصلی، ردهبندی سنی «تئاتر کودک» است.
این ردهبندی توسط یونیسف و سازمان بهداشت جهانی تعیین میشود، به این دلیل که خانوادهها بتوانند تئاتر مناسب با سن کودک خود را انتخاب کنند زیرا کودک به آموزههای مناسب، در سن خود نیاز دارد. گاهی دید میشود این مسئله در زمان رزرو توسط خانوادهها و توسط گروه اجرایی در نظر گرفته نمیشود که ضرورت دارد سازمان و نهادهایی که در حوزه کودک فعالیت میکنند آن را فرهنگسازی کنند.
تولید نمایش کودک با هر تکنیکی (عروسکی، صحنهای و…) به آگاهی و دانش تولیدکنندگان و انتخابکنندگان آثار (ناظران مرکز هنرهای نمایشی، مسئولین انتخاب آثار در سالنها) نیاز دارد. بدیهی است که کوچکترین بیدقتی در این حوزه آسیبهای جبرانناپذیری برای کودکان و نوجوانان در پی خواهد داشت تا جایی که ممکن است تماشای اثر نامناسب، تاثیرات سو روانشناختی داشته باشد چراکه برخی از این آسیبها به راحتی قابل جبران نیست و تا بزرگسالی همراه مخاطب خواهد بود.
نکته دیگری که خانوادهها برای انتخاب تئاتر کودک باید توجه داشته باشند خلاصه داستان نمایش است، انتظار میرود پدرها و مادرها قبل از تهیه بلیط به آموزههای نمایش توجه داشته باشند.
دیدگاه شما